Aktivitetskalender

Isskjæringsdag på Ramton

Søndag 25. februar kl. 12.00 blir det demonstrasjon av isskjæring på dammen syd for Ramton camping. Det er Ramton og Røyken Historielag som er sammen om dette arrangementet. 

Les mer

Årsmøte 8. mars 2018

"Den første Huring - og den aller siste" er tittelen på kåseriet som Frank Tangen holder i forbindelse med årsmøtet 2018 i Røyken Historielag. Som vanlig starter årsmøtet kl. 19.00 med de tradisjonelle årsmøtesakene. Alle sakspapirer legges ut her på hjemmesiden senest fredag 22. februar, som er 14 dager før i henhold til våre vedtekter.

Les mer

Lokalhistorie som gave til de som har alt

Formannskapet i Røyken har vedtatt å overdra lageret av bygdebøkene til Terje Martinsen til Røyken Historielag.

Les mer

Fortsatt ledige plasser til Polen i april!

Fortsatt er det mange ledige plasser på turen som Historielaget arrangerer til Polen i april. Fra middelalder til nåtid – gjennom krig og fred. Det er temaet for turen som går fra 4. til 12. april 2018. Prisen er kr 11.400,-, som inkluderer det aller meste. Påmelding skjer til Th. Liens Turistbusser AS,  tlf 32 75 19 22, eller på deres hjemmeside: www.thlien.no. 

Les mer

Oltidsmarsjen 2015

Turmarsjen ”fjordimellom” arrangeres for 26. gang, langs Oldtidsveien mellom Drammensfjorden og Oslofjorden (fra Gullaug i Lier til Slemmestad). Oldtidsveien er Røykens tusenårssted.

Les mer

Åpen dag

Det var tidvis kø torsdag 22.mai på Kornmagasinet for Røyken Historielags «Antiques Road Show».  Stor pågang av Røykenbøringer som ønsket å få verdsatt sine antikviteter og samlerobjekter.

Les mer

Markvandringen søndag 28.august 2012

Det ble en fin markvandring fra Røyken opp gjennom Kleiver feltet med god oglærerik informasjon fra vår arkeolog Kjartan Fønstelien.  Vi fikk se fleregravhauger og røyser samt den store boplassen fra steinalderen. Kjartan viste oss også tilsvarende funn av flint og bergkrystall som det som var funnet på boplassen. Totalt var vi 17 voksne og 3 barn med på turen.

Les mer

Oldtidsmarsjen

19.september 2010.

Les mer

Bygdedagen på Hernestangen

Bygdedagen på Hernestangen lørdag 5.juni 2010 ble en suksess.
I det fine været hadde besøkerne det perfekt med et allsidig program for både store og små.

Les mer

Ertesuppeservering under Oldtidsmarsjen

Noen bilder fra ertesuppeserveringen på Mellom Bø under Oldtidsmarsjen den 20. september 2009.

Les mer

Markvandringen 13. september 2009

16 morgenfriske sjeler fikk en flott tur i Bøkleiva og Bømarka søndag 13.september. Vi startet fra Slemmestad ungdomsskole der vi fikk en grundig gjennomgang om blant annet gården ”Lillelien” der ungdomsskolen nå ligger. Harald Melvold, slektning i rett nedadgående linje, fortalte oss hvordan det en gang hadde sett ut der.

Les mer