Røyken Historielag

Røyken Historielag gjør en viktig frivillig innsats for lokalsamfunnet, storsamfunnet og kommende generasjoner. Ved å registrere og informere om kommunens arkeologiske kulturminner og kulturmiljøer, ivareta bygninger, redskaper, skrifter og bilder fra svunnet tid og fortelle enkeltmenneskers historie gjennom intervjuer publisert i lagets årbøker og i medlemsbladet Bygdemagasinet. Gjennom dette arbeidet medvirker laget til at nye generasjoner settes i stand til å føre en nødvendig og skapende dialog med fortiden.

Nyheter

Bli med på en ny Oldtidsmarsj!

Søndag 17. september arrangerer Røyken Historielag turmarsjen ”fjordimellom” fra Gullaug til Slemmestad for 32. gang. I år er den berømte ertesuppa på Mellombø tilbake!

Les mer

Historisk dag for hele familien

Søndag 27. august arrangerer Røyken Historielag «Historisk Dag» på Hernestangen. Fra 11.00 til 16.00 er det mange aktiviteter for store og små, med salgsutstillinger og demonstrasjoner.

Les mer

Bli med på guidet tur i Hyggen

Røyken Historielag arrangerer guidet tur i Hyggen torsdag15. juni kl 18 00.

Les mer

Anne Elisabeth Myrvang fikk hederstegnet

Anne Elisabeth Myrvang fikk hederstegnprisen overrakt av avtroppende styreleder Per Olav Berg under årsmøtet til Røyken Historielag.

Les mer

Bjørn Eric Hansen nytt æresmedlem

Bjørn Eric Hansen ble utnevnt til nytt æresmedlem i Røyken Historielag på årsmøtet 23. mars.

Les mer

Historielaget gjester Mulens kafé

Røyken Historielag er invitert til Mulens kafé torsdag 13. april kl. 18.00. Da kan du høre at Røykens industrihistorie handler om mer enn sementfabrikken på Slemmestad.

Les mer

Nye veinavn vedtatt i Slemmestad

Formannskapet i Asker har enstemmig vedtatt innstillingen om nye veinavn i Slemmestad sentrum.

Les mer

ÅRSMØTE 2023 - med korrekte dokumenter

Røyken Historielag inviterer til årsmøte 2023 på Kornmagasinet 23. mars kl 19.00. Nå er alle dokumentene lagt ut.

Les mer

Historielaget på tur til Lübeck er avlyst

I samarbeid med Th. Liens Turistbusser skulle Røyken Historielag arrangert tur til Verdensarv-byen Lübeck fra 1. til 6. juni. Turen er avlyst på grunn av for liten interesse.

Les mer

Vi trenger flere

Mandag 9. januar kl 18.00 inviterer Røyken Historielag til informasjonsmøte på Kornmagasinet. Vi trenger flere som kan tenke seg å bidra til driften av Historielaget.

Les mer

Aktiviteter

NY PRIS på gave til de som har alt

NY PRIS! - Kjøp to bind av «Bygda og menneskene» for kr 250,-. 

Les mer