BLÅHELLA KYSTSAMLING

Blåhella kystsamling er nå formelt overtatt av Røyken Historielag. Kystsamlingen holder til i et hyggelig naust ved Kyststien mellom Åros og Båtstø. Innvielsen fant sted 28. september 1997. 

De seneste årene har vi vist varierte utdrag fra tidligere tema-utstillinger. Vi har hentet frem viktige bilder og elementer fra utstillinger som ”Røyken i seilskutetiden”, ”Pappabåtene”, ”Røykenfiskernes næringsvirksomhet”, ”Reisen til Amerika”, ”Landhandleriene i Røyken”. Samtidig har vi forsøkt å gjøre den faste delen av Kystsamlingen mer tydelig.  Vi er stolte over å kunne vise frem det store utvalget av fiskeredskaper, samt samlingen med Adam Jensens båtbygger-verktøy som var i bruk på Nærsnes frem til 1860-tallet. Dette har vi vært så heldige at familien Sundby har tatt vare på i alle år.

Ved valg av bilder har vi lagt vekt på at de besøkende skal kjenne igjen så vel personer som lokale steder fra en svunnen tid. Det er alltid moro å høre f.eks ”Å, se der er det jo bilde av bestefar!”

Noe av det viktigste med Kystsamlinga på Blåhella er å være et populært samlingssted for alle som vandrer på Kyststien. Folk setter pris på å ta en pust i bakken for å slå av en prat og nyte en kopp kaffe og en vaffel for en billig penge.

Normalt holder kystsamlingen åpent hver søndag fra første søndag etter 17. mai og ut september, men har stengt i juli. Åpningstiden er  11-15

VELKOMMEN!