Klart for isskjæringsdag på Ramton

Isen er trygg og råken er klar! Søndag 25. februar kl. 12.00 blir det demonstrasjon av isskjæring på dammen syd for Ramton camping. Det er Ramton og Røyken Historielag som er sammen om dette arrangementet. 

Les mer

Klart for årsmøte 8. mars 2018

"Den første Huring - og den aller siste" er tittelen på kåseriet som Frank Tangen holder i forbindelse med årsmøtet 2018 i Røyken Historielag. Som vanlig starter årsmøtet kl. 19.00 med de tradisjonelle årsmøtesakene. Styret fremmer forslag om årsmøtets tilslutning om å bygge en kombinert smie og gårdssverksted på Hernestangen, samt tilflytting av en gårdssag. Styret har mottatt ett innkommet forslag.

Les mer

Vellykket Polentur - Gardasjøen neste år

Historielagets tur til Polen, i samarbeid med Th. Liens Turistbusser, ble vellykket. Turen gikk via Gdynia via Gdansk til Torun, Warszawa, Krakow og Berlin før Kiel og båten hjem.

Les mer

Årsmøte

Vi avholder årsmøte torsdag 9.mars kl. 19:00 på Kornmagasinet. Saksdokumentene er tilgjengelige i lenkene lenger ned på siden. Saker som ønskes behandlet på årsmøtet må sendes til post@historielaget.no eller Røyken Historielag, Kornmagasinet, Grettekroken 1, 3440 Røyken senest 23. februar.

Les mer

Oltidsmarsjen 2015

Turmarsjen ”fjordimellom” arrangeres for 26. gang, langs Oldtidsveien mellom Drammensfjorden og Oslofjorden (fra Gullaug i Lier til Slemmestad). Oldtidsveien er Røykens tusenårssted.

Les mer

Åpen dag

Det var tidvis kø torsdag 22.mai på Kornmagasinet for Røyken Historielags «Antiques Road Show».  Stor pågang av Røykenbøringer som ønsket å få verdsatt sine antikviteter og samlerobjekter.

Les mer

Markvandringen søndag 28.august 2012

Det ble en fin markvandring fra Røyken opp gjennom Kleiver feltet med god oglærerik informasjon fra vår arkeolog Kjartan Fønstelien.  Vi fikk se fleregravhauger og røyser samt den store boplassen fra steinalderen. Kjartan viste oss også tilsvarende funn av flint og bergkrystall som det som var funnet på boplassen. Totalt var vi 17 voksne og 3 barn med på turen.

Les mer

Oldtidsmarsjen

19.september 2010.

Les mer

Bygdedagen på Hernestangen

Bygdedagen på Hernestangen lørdag 5.juni 2010 ble en suksess.
I det fine været hadde besøkerne det perfekt med et allsidig program for både store og små.

Les mer

Ertesuppeservering under Oldtidsmarsjen

Noen bilder fra ertesuppeserveringen på Mellom Bø under Oldtidsmarsjen den 20. september 2009.

Les mer
« Forrige 1 2