Bli med på Kjenn din bygd-kurs

Publisert dato: 18. mars, 2019

Røyken Historielag arrangerer kurs for alle som vil bli bedre kjent i egen bygd. På to kurskvelder på Kornmagasinet før påske og en busstur etter påske vil Terje Martinsen fortelle om stort og smått som gjør at du får bedre kjennskap til hvor du bor.

Historielaget har arrangert lignende kurs tidligere, med stor oppslutning og fornøyde deltagere. De fleste ønsker å vite noe om stedet der de bor, om bygda, kommunen og om små og store historiske steder eller hendelser.

Terje Martinsen er tidligere lærer, kaptein i forsvaret, politiker og lokalhistoriker. Han har vært kultursjef og ordfører i Røyken. Han har skrevet tobinds-verket om Røyken, Bygda og menneskene, og historien om Heggedal, «Fra 1800-tallet fram til våre dager.»

Torsdagene 4. og 11. april fra kl 18.00 til ca 20.00 tar Terje Martinsen deltagerne med på en historisk reise i egen kommune. Selv folk som har bodd i flere tiår i Røyken kan plukke opp mye nytt her.

Lørdag 27. april avsluttes kurset med en rundreise med buss fra kl. 10.00 til ca kl. 14.00. Bussen gjør et stopp på Hernestangen, der det blir en kort orientering og omvisning på bygdetunet, og et stopp på Slemmestad Cementmuseum.

– Turen koster bare 300 kroner, og vi har plass til 40 personer.

Slik melder du deg på:

Send kr 300,- per person og navn til konto 7136.05.30323

eller vipps kr 300 og navn til 20186.

Påmeldingsfrist er 31. mars - og vi forbeholder oss retten til å avslyse ved for få påmeldte.