Julemøte 5. desember

Publisert dato: 12. november, 2019

Juletradisjoner blir vi aldri lei av å høre om. Til julemøtet i Historielaget torsdag 5. desember kl. 19.00 kommer en engasjert Lisen Wikant.

Hun har vært autorisert Oslo-guide i 36 år, og jobber fortsatt som det, og har i alle disse årene studert kulturhistorie og folkeminner. Blant annet har hun fordypet seg i juleskikkene i vårt langstrakte land for å kaste lys over nordmenns merkelige oppførsel på denne tiden av året.
– Listen over gjøremålene som skal være i boks før julen ringes inn, er lang for de fleste. Men hva er opprinnelsen til alt det vi bare MÅ få gjort før jul? Hvorfor gjør vi egentlig det vi gjør? spør Lisen Wikant.
– Nordmenns juleskikker og julefeiring spenner fra religion og geografiske og familiære tradisjoner.  Lucia, ølbrygging og julebukk er noe. Tro og overtro går hånd i hånd, og særlig i julen har vi mange ting vi skal passe på og passe oss for.
Et godt nytt år henger på gode varsler i julemåneden, sier Lise Wikant.
Hun er «egentlig» pensjonist, men jukser litt og er fortsatt i jobb. Hun er bosatt på Kolbotn, er gift og har to barn, fire barnebarn og to oldebarn.
– Jeg har vært aktiv banekjører med sportsbil i Historisk Racing for noen år siden. Jeg var eneste bestemor på banen, sier hun med et smil.